Spean Bridge - Glencoe Mountain Resort - Deanston Distilery - Stirling

25 augustus 2024 - Stirling, Verenigd Koninkrijk

Spijtig genoeg was de regenkans vandaag weer 100 % en dat hebben we gevoeld. Pas tegen 18u stopte het met regenen en dus hebben we niet al te veel kunnen wandelen in het gebied rond Glencoe. Onderweg naar Stirling hadden we wel schitterende uitzichten en deden we toch een kleine wandeling toen het wat minder hard regende. Onderweg passeerden we een whiskey destilleerderij waar we een rondleiding boekten. Het was best wel interessant om te zien hoe ze hier gepassioneerd zijn door hun Schotse whiskey's. De gids deed zijn uitleg met de nodige kwinkslagen en we sloten af met een kleine proeverij en een cocktail op basis van whiskey. Vervolgens reden we door naar het Wallace monument in Stirling, een stenen monumentale toren die werd opgericht ter ere van William Wallace, één van de eerste Schotse leiders die met zijn leger de Engelsen nederlagen deed oplopen en die vocht voor de onafhankelijkheid van Schotland. Aangekomen in Stirling verkenden we het stadje toch nog een uurtje te voet omdat het inmiddels opgehouden had met regenen. Hier bulkt het van de oude gebouwen en pittoreske huisjes, je voelt dat deze stad een geschiedenis heeft met vele gebeurtenissen die belangrijk zijn geweest voor het ontstaan van Schotland. Nu nog even een programma voor morgen bekijken en dan zoeken we de beddebak op in deze wel heel statische B&B.

1. Petra Stevens:
    26 augustus 2024
    👍😘
  2. Anne Brouwers:
    26 augustus 2024
    Meurge al de lesten daag :-(
  3. Petra Stevens:
    27 augustus 2024
    Dat vliegt om hè!! Maar dat pakken ze jullie niet meer , zo een mooie reis! X